Saturday, October 27, 2007

Handsomeness

*This post is specially designated to be in Bahasa Melayu*
Well, due to ke-tak-tahan-ness of kehenseman of Whatablog!!! author, I shall let him see this article extracted from my email inbox.

Before you read this, this is no discrimination of either guys or girls counterparts. This is just for explaining why Buaya wants to be hensem so much that he repeatedly claimed in his blog. LOL

Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap: wow, cool giler...
kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus...

kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody's perfect
kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
perempuan akan cakap: memang.... mukapun macam pecah rumah!

kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
perempuan akan cakap: wah.. machonya..macam hero filem!
kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia...

kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: sepadan sangat...
kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!

kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:...(terdiam, tapi telunjuknya meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)...

kalau lelaki handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: perasaannya halus...penuh kasih sayang
kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi...

kalau lelaki handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: matching... hebat luar dalam
kalau lelaki tak handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?...

kalau lelaki handsome tak mau bergambar
perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?...

kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu....

kalau lelaki handsome bersedih hati
perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on
kalau lelaki tak handsome bersedih hati
perempuan akan kata: kuat nangis!!lelaki ke bukan ni?

Kadang-kadang lelaki kurang hemsem ni diperlakukan tidak adil oleh kaum wanita.
minta maaflah kaum wanita semua kalo anda terasa aku akui gak sebab benda ini terjadi gak pd kaum wanita yg kureng cantik... cuba fikirkan lah sejenak kaum lelaki dan kaum wanita semua.

So do you still think you are handsome/beautiful and wana be handsome/beautiful?
Be fair to everyone and face the fact.
Be truthful and treat everyone as equal and fair.

[get this widget]

4 people crapped nia? Gimme more!:

ihsan_huhu said...

"Be truthful and treat everyone as equal and fair"

erk..

angchoonseong said...

...

jooann_kiss said...

equal and fair...still far to go. This world is always unfair.Haiks..

Anonymous said...

great post. I would love to follow you on twitter.